Kenyérvonal berendezései
A pékségek egyik legnagyobb problémája napjainkban, a szakemberhiány. A vásárlókat az érdekli, hogy megfelelő mennyiségben és minőségben, időben érkezzenek meg a megrendelt termékek. Hogy termeljünk megfelelő mennyiségű szakember híján?
Nézzünk előre, és gépesítsünk!
Miért gépesítsünk? Mert szakember hiányában is képesek leszünk megfelelő mennyiségű terméket legyártani, egyenletes minőségben, hatékonyabban, kevesebb ledolgozott órával. A feldolgozóvonal lehet szakaszos vagy folytonos működésű. Az, hogy kinek melyikre van szüksége, a termelés nagyságának függvénye.
A szakaszos feldolgozósor berendezései: dagasztógépek – csészeemelő billentők – osztógépek – gömbölyítőgépek – köztes pihentető berendezések – hosszformázógépek – kelesztők – kemencék.
A folytonos feldolgozósorok akár emberi kéz érintése nélkül képesek a termékek előállítására. A hagyományos alagútkemencés sorok mellett, a legmodernebb spirálkemencés sor is rendelkezésre áll.